Milli.Az mərciməklə balıq salatının hazırlanma qaydasını təqdim edir
Tərkibi (6 pay):
sous:
2 x.q. balzamik sirkə
6 x.q. zeytun yağı
duz
qara istiot
salat:
200 q qəhvəyi, yaxud yaşıl mərcimək
150 q tilapiya filesi
200 q çerri pomidoru
150 q şampinyon
1 avokado
kahı
reyhan (bəzək üçün)
Sous üçün ərzağı bir bankaya yığın, qapağını bağlayıb çalxalayın.
Mərciməyin üzərinə soyuq su töküb ocağa qoyun. Qaynara düşəndən sonra 20 dəqiqə bişirin. Ocaqdan götürüb süzün, soyudun.
Tilapiyanı qaynayan suda 3-5 dəqiqə bişirin (bişmə vaxtı filenin qalınlığından asılıdır). Çıxarıb soyudun, iri tikələrə doğrayın.
Şampinyonları fal-fal doğrayın, çiy sevmirsinizsə, qızardın.
Mərcimək, çerri pomidorları, doğranmış avokado, şampinyonu bir qaba yığın. Sousdan 1-2 x.q. ayırıb qalanını salatla qarışdırın (çalışın avokado əzilməsin).
Kahı yarpaqlarını buluda düzün. Üzərinə salatı təpələmə yığın. Balıq tikələrini düzüb üzərinə sousun qalanını gəzdirin, reyhanla bəzəyin.
Nuş olsun!
Digər maraqlı reseptlər üçün Facebook səhifəmizə üzv olun.
Milli.Az