Kulinariya

Şokolad souslu zərif pirojna - FOTO

6 Yanvar 2017 07:00
99 Şərh     Baxış: 7 446
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az şokolad souslu pirojnanın hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi: 

biskvit: 
3 yumurta
150 q şəkər tozu
100 ml qoxusuz bitki yağı
125 ml süd
0,5 x.q. qabartma tozu
1 x.q. vanilli şəkər tozu
250 q un

sous:
125 ml süd
1 x.q. kakao
50 q şəkər tozu
50 q şokolad

əlavə: 
kokos yonqarı

Biskvit: yumurta, şəkər tozu və vanilli şəkər tozunu mikserin yüksək sürətində 3 dəqiqə çalın. 
Hər birindən sonra çalmaqla süd, bitki yağı, qabartma tozu, un əlavə edin. Eynicinsli xəmir alındıqda onu 19x19 sm ölçülü, perqament döşənmiş formaya töküb 180 dərəcə qızdırılmış sobada 30 dəqiqə bişirin.
Azca soyudun. Çevirib perqamenti soyun. 

Sous: süd, şəkər tozu, kakao və şokoladı balaca qazanda ocağın üzərinə qoyun. Qaynara düşəndə ocaqdan götürün. Otaq temperaturunadək soyudun (duru olmalıdır).

Soyumuş biskviti 16 kubikə doğrayın. 
Hər kubikin 4 tərəfini sousa batırın. Hər tərəfi sousda 15 saniyə saxlayın.
Sonra kokos yonqarına batırın. 

Sousa batırmadığınız bir tərəfi üstə qaba düzün. Sousa batmayan üst tərəfinə də sous çəkib kokos yonqarı səpin. 

Nuş olsun! 

Digər maraqlı reseptlər üçün Facebook səhifəmizə üzv olun.

Milli.Az 

Məqaləyə dair fotomateriallar:

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.