Milli.Az almalı madlenin hazırlanma qaydasını təqdim edir
Mətbəx sirləri: "Sacher"in şokolad tortu - FOTO
Tərkibi (6 pay):
150 q un
1 ç. q. qabartma tozu
1 ç. q. darçın
100 q yumşaq kərə yağı
125 q şəkər tozu
2 yumurta
120 q alma püresi
İç: 1,5-2 almanın cecəyini çıxarıb sobada yumşalınca bişirin. Soyudun.
Yağı çalın, şəkər tozu əlavə edib bir daha çalın.
Yumurtaları bir-bir əlavə edin, hər birindən sonra yaxşıca çalın.
Qaşıqla almanın lətini qabığından ayırın, xəmirə qatın. Əgər alma yaxşı bişib yumşalmayıbsa, blenderdə xırdalayın.
Un, darçın və qabartma tozu əlavə edib xəmir yoğurun.
Formaları bitki yağıyla yağlayın. Xəmiri içinə paylaşdırın (ağzınadək doldurmayın).
Əvvəlcədən 160-180 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişirin.
Sobadan çıxarandan sonra 5-7 dəqiqə formalarda soyudun, sonra formadan çıxarın.
Nuş olsun!
Digər maraqlı reseptlər üçün Facebook səhifəmizə üzv olun.
Milli.Az