Kulinariya

Yerkökü paşteti

31 İyul 2016 07:00
49 Şərh     Baxış: 5 203
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az yerkökü paştetinin hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi (6 pay): 

2 st. quru lobya 
2 yerkökü
1 soğan 
yarım dəstə şüyüd
1 ç.q. duz
1 x.q. şəkər tozu
0,5 st. zeytun yağı

Quru lobyanı axşamdan isladın. Səhəri gün yerkökü ilə birlikdə 15 dəqiqə qaynadın. Çıxan köpüklü suyu süzün. Üzərinə bir barmaq çıxacaq qədər isti su və 4 yerə bölünmüş soğan əlavə edib yenidən qaynadın. Yumşaldıqdan sonra lobya, yerkökü və soğanı blenderdən keçirin. Xırda doğranmış şüyüd, duz, şəkər tozu, zeytun yağı əlavə edib qarışdırın. Dördbucaq bir qaba yığıb üzərini hamarlayın. Soyuducuda 4-5 saat saxlayın. 
Süfrəyə romb kimi doğrayaraq verin. 

Nuş olsun! 

Digər maraqlı reseptlər üçün Facebook səhifəmizə üzv olun.

Milli.Az 

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.