Kulinariya

Xurmalı şəkərparə

23 İyul 2016 07:00
49 Şərh     Baxış: 5 776
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az xurmalı şəkərparənin hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi (4-6 pay): 

250 q yağ
1 yumurta + 1 yumurtanın ağı
1 x.q. şəkər tozu
1-2 x.q. su
aldığı qədər un 
1 paket qabartma tozu
1 paket vanilli şəkər tozu

üzərinə: 

xurma
1 yumurtanın sarısı

şərbət: 

3,5 st. su
3,5 st. şəkər tozu
1 limonun şirəsi 

Öncə şərbəti hazırlayın: Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qaynadın, limon şirəsi əlavə edib ocaqdan götürün. Soyudun. 
Otaq temperaturundakı kərə yağı, yumurta, şəkər tozu və suyu bir qabda qarışdırın. Un, vanil və qabartma tozunu qarışdırıb əlavə edin. Yumşaq xəmir yoğurun. 
Xəmirdən qoz boyda kündələr tutub oval formaya salın, perqament döşənmiş siniyə düzün. 
Xurmaları uzununa iki bölüb dənəsini çıxarın. Hər kündənin üzərinə yarım xurma qoyub azca basın (formasını pozmayın). 
Üzərinə çalınmış yumurta sarısı çəkin. 175 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin. 
Sobadan çıxarandan 3-4 dəqiqə sonra soyumuş şərbətin içinə qoyun. Şərbəti hopdurandan sonra buluda yığıb süfrəyə verin.

Nuş olsun! 

Digər maraqlı reseptlər üçün Facebook səhifəmizə üzv olun.

Milli.Az 

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.