Milli.Az lavaşla piroqun hazırlanma qaydasını təqdim edir
Tərkibi (4 pay):
3-4 nazik lavaş
50 q kərə yağı
iç:
150 q kəsmik
150 q brınza
2 yumurta
duz
istiot
1 dəstə şüyüd
Brınzanı sürtgəcdən keçirin. Şüyüdü xırda doğrayın. İç üçün olan ərzağı birlikdə qarışdırın.
Lavaşları yanaşı düzün. İçi üzərlərinə bərabər yayın. Hər bir lavaşı rület kimi bükün. Hər ruleti 3-4 sm enində doğrayın.
Formanın içinə perqament döşəyin. Doğradığınız dilimləri kəsiyi yuxarı olmaqla formanın içində yanaşı düzün.
Kərə yağını doğrayıb üzərinə düzün.
Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada 30 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
Milli.Az