Kulinariya

Midiya pirojnaları - FOTO

5 May 2016 07:00
1 Şərh     Baxış: 6 523
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az midiya pirojnalarının hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi (70-80 ədəd): 

400 q qat-qat xəmir 
3 yumurtanın ağı
1 st. şəkər tozu
vanil
şəkər pudrası (üzərinə)

Yumurta ağı və şəkər tozundan beze çalın, vanil əlavə edin (yumurta ağlarını bir neçə saat soyuducuda saxlayıb, sonra çalın, az-az şəkər tozu əlavə edin). Bu zaman şəkər pudrası yox, məhz şəkər tozu götürmək lazımdır, çünki nə qədər də çox çalsanız, bezenin tərkibində əriməmiş şəkər tozu dənəcikləri qalır və bişən zaman karamelləşir. 
Qat-qat xəmirin donunu açın, un səpilmiş masada, demək olar ki, şifon nazikliyində yayın. 
Xəmirdən stəkan və ya badənin köməyilə dairələr kəsin. Hər birinin ortasına yarım çay qaşığı beze qoyun, kənarını varenik kimi bərkidin. 
Formanı yağlayın, yaxud perqament döşəyin. Pirojnaları içinə düzün. 160 dərəcə qızdırılmış sobada 35 dəqiqə bişirin. Bişən zaman sobanın ağzını qətiyyən açmayın. 
Hazır pirojnalar midiya kimi açılıb, karamel rəngdə olmalıdır. Bu zaman beze onun içindən axmır. 

Pirojnaları boşqaba düzüb üzərinə şəkər pudrası səpin. 

Nuş olsun!

Milli.Az 

Məqaləyə dair fotomateriallar:

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.