Milli.Az qabaqla toyuq kababının hazırlanma qaydasını təqdim edir
Tərkibi (4 pay):
500 q toyuq fiflesi
1-2 təzə qabaq
bitki yağı
marinad:
1 x.q. bitki yağı
1 x.q. soya sousu
1 ç.q. alma, yaxud üzüm sirkəsi (limon şirəsi də olar)
1 diş sarımsaq
0,5 ç. q. bal
ədviyyat (kəklikotu, oreqano, qara küncüt)
duz
istiot
Toyuq filesini orta boy tikələrə doğrayın.
Qaba yığıb marinad üçün ərzağı üzərinə tökün, qarışdırıb 20-30 dəqiqə saxlayın. Bir neçə saat da saxlamaq olar, o zaman soyuducuya qoyun.
Qabaqları tərəvəz bıçağı ilə napnazik uzun dilimlərə doğrayın.
Duzlayıb 10 dəqiqə saxlayın.
Taxta şişlərə növbə ilə rulet kimi bükülmüş qabaqlarla toyuq tikələrini düzün.
Bitki yağını tavada qızdırın.
Şişləri içinə düzüb orta itilikli odda hər üzünü təxminən 4-5 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
Milli.Az