Milli.Az ağ lobya ilə yerkökü şorbasının hazırlanma qaydasını təqdim edir
Tərkibi (6 pay):
500 q yerkökü
2 diş sarımsaq
1 x.q. zeytun yağı
1 x.q. zaatar ədviyyatı*
400 q bişmiş ağ lobya
3 x.q. tomat pastası
1 x.q. limon şirəsi
2 x.q. dəniz duzu
qara istiot
1 ç.q. sarıkök
5 st. su
Sobanı 200 dərəcə qızdırın.
Yerkökü ilə qabıqlı sarımsağı zaatar ədviyyatı və yağla qarışdırıb sobada 40 dəqiqə, yumşalınca bişirin.
Sarımsağı təmizləyin, yerkökü və bişmiş ağ lobya ilə birlikdə püre halına salın. Tomat pastası, duz, istiot, sarıkök, su qatıb qaynadın.
Boşqablara çəkib limon şirəsi və zaatar ədviyyatı qatın.
* Zaatar ədviyyatı
Bu ədviyyat qarışığı Yaxın Şərq və Misirdə məşhurdur. Onu salatlara, süd məhsullarına, ət, balıq yeməklərinə qatırlar.
Tərkibi:
1/4 st. sumax
2 x.q. kəklikotu
1 x.q. qovrulmuş küncüt toxumu
2 x.q. mərzə (mayoran)
2 x.q. oreqano
1 ç.q. iri duz
Küncüt toxumunu mətbəx kombaynı, yaxud həvəngdəstədə xırdalayın. Digər ədviyyatı qatıb qarışdırın. Ağzı kip bağlanan qabda qaranlıq, soyuq yerdə saxlayın. Göstərilən şəraitdə zaatarı 3-6 ay saxlamaq olur.
Nuş olsun!
Milli.Az