Kulinariya

Pomidorla pendir piroqu

23 Noyabr 2015 07:00
2 Şərh     Baxış: 5 536
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az pomidorla pendir piroqunun hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi:

200 q pendir
100 q kərə yağı
4 yumurta
200 q un 
ağ istiot 
8 pomidor 
150 ml xama
100 ml yağlı qaymaq 
muskat cevizi
ətirli göyərti qurusu

Pendirin yarısını (100 q) sürtgəcdən keçirin. 

Un, yağ, 1 yumurtanın ağı, bir çimdik duz və sürtgəcdən keçirdiyiniz pendirdən xəmir yoğurun. Qida plyonkasına büküb soyuducuda 1 saat saxlayın. 

Pomidorları yuyub qurudun, nazik dilimlərə doğrayın. 

Xama ilə qaymağı çalın, yumurtaları və qalan yumurta sarısını əlavə edin, duz, istiot, ətirli göyərti qurusu və muskat cevizi qatın. Pendirin qalanını da sürtgəcdən keçirib əlavə edin. 

Sobanı 200 dərəcə qızdırın. 

Xəmiri yayın. Yağlanmış formaya döşəyib kənarlarını qaldırın. Pomidor dilimlərini düzüb üzərinə xamalı-yumurtalı qarışığı əlavə edin. 35 dəqiqə bişirin. Sonra sobanı söndürüb piroqu içində daha 5 dəqiqə saxlayın. 

Nuş olsun! 

Milli.Az 

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.