Kulinariya

Qat-qat xəmirdən giləmeyvəli tort

10 Avqust 2015 07:00
13 Şərh     Baxış: 4 963
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az qat-qat xəmir və giləmeyvədən tortun hazırlanma qaydasını təqdim edir

(Giləmeyvəni banan və kivi, həmçinin ananasla da əvəz edə bilərsiniz)

Tərkibi: 

500 q hazır qat-qat xəmir
450 q 25%-li xama
100 q şəkər tozu
təzə giləmeyvə (ürəyiniz istəyən)
1 paket xama qatılaşdırıcısı

İki lay xəmiri 3 mm qalınlıqda yayıb, 2, yaxud 3 kvadrata bölün. 
Perqament döşənmiş siniyə qoyub növbə ilə hər birini 7-10 dəqiqə 210-220 dərəcə temperaturda (qızılı rəng alınca) bişirin. 

Krem:  Xamanı şəkər tozu və qatılaşdırıcı ilə çalın. Vanilli şəkər də əlavə edə bilərsiniz. 

Birinci korju qaba qoyub üzərinə krem çəkin, giləmeyvə düzün. Digər korjları da eyni qaydada üst-üstə düzün. Tortun üzərinə və kənarlarına çoxlu krem çəkib üzərinə korjların qırıntılarını səpin. 

Nuş olsun! 

Milli.Az 

Məqaləyə dair fotomateriallar:

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.