Kulinariya

"Lomo saltado" - Tullanan ət - FOTO

26 İyul 2015 07:00
5 Şərh     Baxış: 3 133
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az Peru üsulu ət qovurmasının hazırlanma qaydasını təqdim edir

Cənubi amerikalıların mətbəxində acılı, istiotlu yeməklər çoxdur. Xüsusilə çili istiotunun vətəninə qonşu olan ölkələrdə. Məsələn, peruluların Lomo saltado - tullanan ət - adı verdikləri xörək də istiotludur. Amma onlar əti yeyəndə ağızları yandığından tullandıqlarına görə yeməyə bu adı verməyiblər. Sadəcə, əti elə doğrayırlar ki, qızardanda sanki tullanırmış kimi effekt yaradır.   

Tərkibi (2-4 pay): 

0.5 kq mal əti 

2-3 kartof

2 ədəd qırmızı soğan

3 pomidor

1-2 acı istiot

3 diş sarımsaq

1 ç.q. zirə

1 ç.q. passata, yaxud digər tomat pastası

1 ç.q. soya sousu 

1/4 st. pivə

duz

istiot

1 dəstə cəfəri

bitki yağı 

Əti saman kimi doğrayın, duz-istiot vurun. 

Yağı tavada möhkəm qızdırın. Az-az əlavə etməklə əti qovurun (təxminən hər porsiyanı 1,5 dəqiqə). Bir qaba yığın. 

Eyni zamanda kartofu da ayrı tavada fri qızardın. 

Soğanı yarımhalqa, pomidoru fal-fal doğrayın. Əti qovurduğunuz tavadakı yağa töküb ikisini də qovurun. Şirəsini buraxanda soya sousu əlavə edin. 

Pomidorla soğan bişdiyi müddətdə acı sousu hazırlayın: acı istiotu, təmizlənmiş sarımsağı və saplaqları artlanmış cəfərini xırda doğrayın, zirəylə qarışdırın. 

Bu qarışığı pomidorla soğana əlavə edin. Passatanı (yaxud tomat pastasını) əlavə edib qarışdırın. 1/4 st. pivə əlavə edin. 

Bir qədər bişəndən sonra qovurduğunuz ətlə fri kartofu əlavə edin. Səliqəylə qarışdırıb ocaqda daha 1-2 dəqiqə saxlayın. 

Xörəyi boşqaba çəkin, üzərinə doğranmış cəfəri səpin, süfrəyə təzə, yaxud konservləşdirilmiş acı istiotla verin. 

Nuş olsun! 

Milli.Az

Məqaləyə dair fotomateriallar:

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.