Milli.Az almalı ketçupun hazırlanma qaydasını təqdim edir
Tərkibi:
3 kq pomidor
0.5 kq alma
250 q soğan
1,5 x.q. duz
1,5 st. şəkər tozu
qırmızı və qara istiot
50 q alma sirkəsi
Pomidorları qaynar suya salıb qabıqlarını soyun, almaları təmizləyin, hamısını xırda doğrayıb qarışdıraraq bişirin. Soğan yumşalanda blenderlə xırdalayın. Sonra yenə ocağın üstünə qoyun. Xoşladığınız qatılığa gələnədək bişirin (təxminən 50 dəqiqə). Qarışdırmağı unutmayın. Sona yaxın duz, şəkər tozu, qara və qırmızı istiot, alma sirkəsi əlavə edib qarışdırın, şəkər tozu həll olanadək bişirin.
Sterilizə edilmiş bankalara yığıb qapağını bağlayın.
Nuş olsun!
Milli.Az