Kulinariya

Mətbəx sirləri: Alma "balı"

2 İyul 2015 07:00
0 Şərh     Baxış: 2 760
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az  qış tədarükü üçün alma "balı"nın hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi: 

2,5 kq alma
1 kq şəkər tozu
su

Almaları yuyun, dörd bölün. Cecəsini çıxarmaq lazım deyil (çürüklərini isə mütləq artlayın). 

Almaların üzərinə çıxacaq qədər su tökün. Alma həll bişənədək qaynadın. 

Durşlaq və cunanın köməyilə almaların şirəsini süzün. 

1,5 l şirəyə 1 kq hesabı ilə şəkər tozu əlavə edin. Şərbət qatılığınadək bişirin. 

Steril bankalara yığıb bağlayın.

Soyuq yerdə saxlayın. "Bal" soyuyandan sonra jeleyə, yaxud zərif marmelada dönəcək. 

Nuş olsun! 

Resept: vk.com/zagotovi

Milli.Az 

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.