Milli.Az şəffaf və ətirli alma mürəbbəsinin hazırlanma qaydasını təqdim edir
Tərkibi:
1 kq təmizlənmiş alma
900 q şəkər tozu
Almalar tam yetişməmiş və bir az bərk olmalıdır. Çoxdan dərilmiş və yetişmiş meyvələr yaramır, çünki şərbətdə bir neçə dəqiqə qaynayandan sonra püreyə dönəcək.
Yuyub, cecəsini çıxarın.
5-10 mm qalınlıqlı dilimlərə doğrayın.
Təmizlədikdən sonra çəkin, 1 kq almaya 900 q şəkər tozu götürün.
Arasına şəkər tozu səpməklə lay-lay qazana yığın. Bir gecə saxlayın.
Səhəri günədək alma şirəsini buraxacaq, şəkər tozu, demək olar ki, tam əriyəcək.
Vam ocağın üstünə qoyun, qaynara düşəndən sonra 5 dəqiqə bişirin, ocağı söndürün. Alma dilimlərini şərbət tam örtmədiyinə görə bişirən zaman qaşıqla üzərindən ehmalca aşağı basın ki, şərbətə batsın, amma qarışdırmayın.
7-8 saatdan sonra yenə qazanı vam ocağın üstünə qoyun, qaynara düşəndən sonra 5 dəqiqə qaynadın və ocaqdan götürün. (Yenə də bişirərkən qarışdırmadan alma dilimlərini şərbətə batırın).
Sabahı gün səhər yenə eyni qaydada (5 dəqiqə) bişirin. Həmin günün axşamı isə 10-15 dəqiqə qaynatmaq gərək olacaq. Bu zaman şirədən bir neçə damcı nəlbəkiyə damızdırın, axmasa, deməli, hazırdır.
Mürəbbəni sterilizə edilmiş bankalara qaynar-qaynar yığın, qapağını bağlayın.
Nuş olsun!
Milli.Az