Kulinariya

Mətbəx sirləri: Çiyələk dondurması - FOTO

21 İyun 2015 07:00
3 Şərh     Baxış: 4 046
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az çiyələkli dondurmanın hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi: 

2 fincan çiyələk
1 fincan qatıq (yoqurt)
1/4 fincan yağlı qaymaq
6 x.q. şəkər tozu
1 limonun, yaxud laymın şirəsi
1 çimdik darçın

Bütün ərzaqları blenderdə qarışdırın. 

Eynicinsli kütlə alınandan sonra qaba boşaldın. 

Dondurucuda 2 saat saxlayın.

Bu müddətdən sonra onun kənarları donacaq, ortası isə azacıq bərkiyəcək. Kütləni yenidən blenderdə çalıb qaba boşaldın, yenə 2 saat dondurucuda saxlayın. 

Bu mərhələdən sonra dondurma, demək olar ki, hazır olur. Amma daha yaxşı qatılıq üçün onu bir dəfə də çalıb süfrəyə verənədək dondurucuda saxlamaq olar. 

Nuş olsun! 

Resept: vk.com/academy_main

Milli.Az 

Məqaləyə dair fotomateriallar:

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.