Milli.Az çiyələkli dondurmanın hazırlanma qaydasını təqdim edir
Tərkibi:
2 fincan çiyələk
1 fincan qatıq (yoqurt)
1/4 fincan yağlı qaymaq
6 x.q. şəkər tozu
1 limonun, yaxud laymın şirəsi
1 çimdik darçın
Bütün ərzaqları blenderdə qarışdırın.
Eynicinsli kütlə alınandan sonra qaba boşaldın.
Dondurucuda 2 saat saxlayın.
Bu müddətdən sonra onun kənarları donacaq, ortası isə azacıq bərkiyəcək. Kütləni yenidən blenderdə çalıb qaba boşaldın, yenə 2 saat dondurucuda saxlayın.
Bu mərhələdən sonra dondurma, demək olar ki, hazır olur. Amma daha yaxşı qatılıq üçün onu bir dəfə də çalıb süfrəyə verənədək dondurucuda saxlamaq olar.
Nuş olsun!
Resept: vk.com/academy_main
Milli.Az