Kulinariya

Mətbəx sirləri: Çiyələkli-badamlı piroq

9 İyun 2015 07:00
0 Şərh     Baxış: 3 195
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az çiyələk və badamdan piroqun hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi: 

300 q un 
1,5 ç.q. qabartma tozu
3 yumurta
200 q çiyələk
180 q şəkər tozu
50 ml bitki yağı
250 ml yağlı qaymaq (38%)
1 ç.q. darçın (darçın əvəzinə vanil də istifadə edə bilərsiniz)
badam yonqarı

Qaymağı bərk krem halına düşənədək çalın. Yumurta ağı ilə şəkər tozunu ayrıca çalın, sonra çalınmış qaymaqla birləşdirin. 
Unu qabartma tozu və darçınla qarışdırın. Qaymaqlı qarışığı, həmçinin bitki yağını əlavə edib yaxşıca qarışdırın. 
Çiyələyi doğrayın. 
Xəmirin bir hissəsini yağlanmış formayı qoyub yayın. Çiyələyin yarısını bərabər qaydada düzün. Üzərinə yenə xəmir yayın və çiyələyin qalanını düzün. Üstünə badam yonqarı səpin. 
180 dərəcə qızdırılmış sobada 50 dəqiqə bişirin. Bişib-bişmədiyini kibrit çöpü ilə yoxlayın. 

Nuş olsun!

Resept: vk.com/academy_main

Milli.Az 

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.