Kulinariya

Mətbəx sirləri: Əlüstü marinə edilmiş göbələk - FOTO

3 İyun 2015 07:00
0 Şərh     Baxış: 2 213
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az tez başa gələn marinə edilmiş göbələyin hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi: 

800 q təzə şampinyon 
4 l su
3 x.q. 5%-li sirkə və ya 1 limonun şirəsi 

marinad:

0,5 fincan 5%-li sirkə
2 ç.q. duz
1 ç.q. şəkər tozu
3 diş sarımsaq 
2-3 dəfnə yarpağı
0,5 ç.q. üyüdülmüş qara istiot 
1 şirin qırmızı bibər 
1,5 x.q. doğranmış şüyüd
2 fincan su
0,5 fincan bitki yağı

Marinad:
Qazanda sirkə, duz, şəkər tozu, doğranmış sarımsaq, dəfnə yarpağı, üyüdülmüş qara istiot, qırmızı bibər və şüyüdü qarışdırın. Vam odda bişirin, qaynara düşəndən sonra 5 dəqiqə qaynasın. 2 st. su tökün, qaynara düşəndən sonra daha 5 dəqiqə bişirin. Yağ əlavə edib ocağı söndürün.  

4 l suyu 3 x.q. sirkə və ya 1 limonun şirəsi ilə qaynadın. Göbələkləri yuyub 4 yerə bölün (xırdadırsa, iki bölün), qaynayan suya tökün. Qarışdırıb qapağını örtün, daha 3 dəqiqə bişirin. 

Göbələyin suyunu süzün, marinadı üstünə tökün, daha 2-3 dəqiqə marinadın içində bişirin. Otaq temperaturunadək soyudun. Sonra isə 1 gecə soyuducuda saxlayın. 

Nuş olsun! 

Resept: vk.com/academy_main

Milli.Az 

Məqaləyə dair fotomateriallar:

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.