Kulinariya

Mətbəx sirləri: Göbələkli oladilər

21 May 2015 07:00
1 Şərh     Baxış: 2 305
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az göbələkli oladilərin hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi: 

250 q göbələk
1 baş soğan
1-2 diş sarımsaq
1 ç.q. şüyüd qurusu
1 çimdik duz
1 yumurta
50 q un 
bitki yağı (qızartmaq üçün)

Göbələyi yuyub suyunu süzün. Xırda doğrayın. Soğanı və sarımsağı da xırda doğrayın. 
Tavada 1-2 x.q. zeytun yağını qızdırın, soğanı qızılı rəng alanadək qovurun. Sarımsağı və şüyüdü əlavə edin. Sonda göbələyi əlavə edin, tavanın qapağını örtün, vam odda göbələk suyunu buraxıncayadək bişirin. Sonra qapağı götürün, suyu quruyanadək bişirin. Ocaqdan götürüb təxminən 20 dəqiqə soyudun. 
Yumurta əlavə edib qarışdırın, un qatıb xəmir hazırlayın. 
Oladilər hazırlayaraq zeytun yağında hər iki üzünü qızardın. 

Nuş olsun! 

Resept: vk.com/academy_main

Milli.Az

Məqaləyə dair fotomateriallar:

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.