Kulinariya

Mətbəx sirləri: Xaş-xaşlı salat - FOTO

19 Aprel 2015 07:00
0 Şərh     Baxış: 3 267
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən
Milli.Az kələm, alma və xaş-xaşdan salatın hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi:


xaş-xaşlı sous üçün:

1 st. yağsız qatıq
1/4 st. alma sirkəsi
1/4 fincan bal
3 x.q. xaş-xaş
1,5 ç.q. duz
1 x.q. qara istiot

salat:

1 orta boy ağ kələm
3 orta boy yerkökü
2 alma
5 göy soğan
2 x.q. doğranmış cəfəri
1/2 limonun şirəsi

Xaş-xaşlı sous üçün verilən ərzağı qarışdırın, dadını yoxlayın, bir qədər də şirin olmasını istəyirsinizsə, balı 1/3 fincan götürün. Sonra soyuducuya qoyun.

фото

фото

Yerkökünü təmizləyib nazik doğrayın. Almaların cecəyini çıxarıb dilimləyin, üzərinə limon şirəsi səpin ki, qaralmasın.

фото

Soğanı, cəfərini, kələmi xırda doğrayın.

фото
фото

Kələmi alma, yerkökü, göy soğan, cəfəri ilə qarışdırın.

фото

Xaş-xaşlı sousu əlavə edib qarışdırın.

фото
фото

Süfrəyə verməzdən əvvəl 45 dəqiqə - 1 saat soyuducuda saxlayın.

фото
фото

Nuş olsun!

Resept: vk.com/academy_main

Milli.Az
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.