Kulinariya

Mətbəx sirləri: Qırmızı balıq ləvəngisi

18 Aprel 2015 07:00
0 Şərh     Baxış: 3 668
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən
Milli.Az Kəpəz TV-yə (Region TV) istinadən qırmızı balıq ləvəngisinın hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi:

1 ədəd iri, hisə verilmiş balıq
2 pomidor
2 şirin bibər
cəfəri
duz, istiot

Pomidor, bibər və cəfərini iri-iri doğrayıb, üzərinə bir az duz əlavə edib qarışdırın. Hisə verilmiş balığın qarnını təmizləyib, hazırladığınız içliyi doldurun. İçliyin kənara tökülməməsi üçün qarının kənarından sapla tikin və ya sapı qarın hissəyə adi qaydada sarıyın.

Hazırladığınız tərəvəzli balıq ləvəngisini su hamamında 15-20 dəqiqə müddətində bişirin. Bunun üçün balığın içinə rahatlıqla sığışacağı diametrdə qazan götürüb, içinə dərin doşqab yerləşdirin, təxminən 1 st. su tökün. Sonra içi doldurulmuş balığı həmin boşqaba qoyub qazanı ocaqda 15-20 dəqiqə müddətində saxlayın. Belə etdikdə tərəvəzlərin dadı balığa çıxacaq və yemək daha ləzzətli alınacaq. Yemək süfrəyə isti və ya ilıq halda təqdim edilə bilər.

Nuş olsun!

Milli.Az
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.