Kulinariya

Mətbəx sirləri: Əriştə-plov

10 Mart 2015 07:00
1 Şərh     Baxış: 6 466
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən
Milli.Az Kəpəz TV-yə istinadən əriştə-plovun hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi: 

1 kq uzun düyü
1 kq əriştə
500 q lobya
300 q kərə yağı

üzərinə:

100 q kəklikotu
1 ç.q. duz
200 q qatıq


Əvvəlcədən düyünü yuyub 30 dəqiqə duzlu suda isladın. Lobyanı bişirib suyunu süzün.

Su qaynadıb duz əlavə etdikdən sonra düyünü töküb qaynadın. Süzənə yaxın lobya, sonra isə əriştə əlavə edib qarışdırın. 5 dəqiqə qaynadıqdan sonra süzün.

Dəmə qoyacağınız qazana yağ əlavə edib dağ edin, düyünü üzərinə töküb dəmə qoyun.15-20 dəqiqə dəmdə qalmalıdır.

Kəklikotunu əzib duzla birlikdə qatığa əlavə edin, qarışdırın.
 
Əriştə-plovu süfrəyə kəklikotulu qatıqla verin.

Nuş olsun! 

Milli.Az
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.