Milli.Az "Sofra" dərgisinə istinadən tənək yarpağında skumbriya balığından dolmanın hazırlanma qaydasını təqdim edir
Tərkibi:
tənək yarpağı
6 skumbriya
1 soğan
4 göbələk
1 iri pomidor
6 dəfnə yarpağı
2 cəfəri budağı
2 diş sarımsaq
1 ç.q. kərə yağı
0.5 armudu st. zeytun yağı
duz
istiot
balıq bulyonu üçün:
skumbriyanın sümükləri
2 yerkökü
1 soğan
2 dəfnə yarpağı
2 dilim limon
5-6 cəfəri budağı
8 st. su
1 st. ağ şərab
tomatlı sous:
1 st. ağ şərab
0.5 armudu st. zeytun yağı
5 su st. balıq bulyonu
1 ç.q. un
1 ç.q. kərə yağı
1 x.q. qaymaq
1 pomidor
Skumbriyaların filesini ayırıb yaxşıca yuyun. Bulyon üçün sümükləri bir qazana yığın, iri doğranmış yerkökü, soğan, dəfnə yarpağı, limon, cəfəri, su və 1 st. ağ şərabı əlavə edin. Orta itilikli odda 1 saat qaynadıb süzün.
Başqa qazanda 0.5 armudu st. zeytun yağı və 1 ç.q. kərə yağını qızdırın, un əlavə edib saralanadək qovurun. 1 st. ağ şərab və balıq bulyonunu əlavə edin. Qaynadıb süzün, qaymaqla qarışdırın.
Pomidoru soyun, dənələrini çıxarın, kubik doğrayıb "ölənədək" tavada bişirin, sousa əlavə edin. Duz, istiotunu vurub bir kənara qoyun.
Balıq filesini duzlayıb-istiotlayın, yapışmayan tavada yağsız yüngül qızardın.
Soğanla göbələyi halqa, pomidoru kubik, sarımsağı xırda doğrayın. Dəfnə yarpaqlarını isladın.
Yapışmayan tavaya kərə və zeytun yağını töküb qızdırın. Sarımsaq və soğanları qovurun, Göbələk və dəfnə yarpaqlarını əlavə edib qarışdırın. Cəfərini doğramadan əlavə edin, duz vurun.
Tavanı ocaqdan götürün.
Tənək yarpaqlarını yanaşı sərin (saplaqlarını kəsin). Yarıbişmiş skumbriyaları üzərinə qoyun, qovrulmuş tərəvəzdən üstünə yerləşdirin. Yarpaqların kənarlarını qatlayaraq balıqları bükün. Açılmaması üçün kənarlarını diş çöpü ilə bərkidə bilərsiniz. Yapışmayan tavaya az miqdarda yağ tökün. Balıqların hər iki üzünü vam odda qızardın.
Boşqaba tomat sousu yayın, balıqları üzərinə qoyub süfrəyə verin.
Nuş olsun!
Milli.Az
DİGƏR XƏBƏRLƏR
- Plovu daha dadlı etmək üçün bunu tökün – Bilinməyən sirlər
- Yumurtanı qaynatmazdan əvvəl bunu etməlisiniz
- Çox asan hazırlanan dadlı peçenye RESEPTİ
- Şorbaya əvvəlcə nə əlavə etmək lazımdır: Kartof, yoxsa yerkökü?
- Borşa pomidor turşusu əlavə edilməlidir?
- Kotlet ətinə alma və şəkər qatın – Təəccüblənəcəksiniz
XƏBƏR LENTİ
- Plovu daha dadlı etmək üçün bunu tökün – Bilinməyən sirlər
- “Həyatda hər şeydə peşman ola bilərsən”
- Əmək qabiliyyətli şəxslərə sığorta ödənişi qaydası dəyişir
- Türkiyə millisinin futbolçusu Fransada üçüncü dəfə qarət olunub
- Cinsi həyatı pis olan kişiləri gözləyən təhlükə: beynində...
- Şimali Koreya tarixində ilk: Nüvə zərbəsinin imitasiyası təlimi keçirildi - FOTOlar
- "Qalatasaray" Azərbaycana gəlir… "Qarabağ"la birgə MÜHÜM LAYİHƏ!
- Paltaryuyana 1 paket quru maya əlavə edin - Nəticə sizi təəccübləndirəcək
- “Görəsən, oradakı bulağımız dururmu?!” - 71 yaşında evinə qayıdır
- Avroparlament deputatının köməkçisi casusluq etdiyi üçün saxlanılıb
- Paşinyanın 4 kəndi geri qaytarmasının əsl səbəbi…
- Şəxsiyyət testi - Şəkildə ilk nə gördünüz?
- Ərdoğan CHP sədri ilə görüşdü
- Xankəndidə doğulan körpəyə Ali Baş Komandanın adı verildi - FOTOlar
- Məşhur yazıçıdan ŞOK açıqlama - "Yadplanetlilər yumurta hüceyrələrimi oğurladılar"
- Britaniya Polşaya qırıcılarını göndərir - Sunak
- Ürəyi gücləndirmək üçün - Təsirli RESEPT
- 15 yaşlı məktəbli qəbiristanlıqda iki qızı bıçaqladı
- Azərbaycana ən çox turist bu ölkələrdən gəlir
- Növbəti pandemiyaya səbəb ola biləcək virusun adı AÇIQLANDI
- Bu ərazilərdə qaz olmayacaq
- “Simpsonlar”ın 2024-cü illə bağlı PROQNOZLARI - Reallaşanlar və qorxunc ehtimallar - FOTO
- COP29 vasitəsilə xarici media Azərbaycanın gördüyü işlərdən xəbərdar olacaq - Jean de Brabander
- Xankəndidə silah gizlədən vəzifəli şəxs tutuldu - FOTO