Kulinariya

Mətbəx sirləri: "Şirin barmaqlar" pirojnası - FOTO

23 Fevral 2015 07:00
1 Şərh     Baxış: 8 257
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən
Milli.Az "Aliyənin kulinariya kitabı"na istinadən asan başa gələn pirojnanın hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi: 

450 q hazır mayasız qat-qat xəmir
200 q şirin peçenye (ovuntuq üçün)
180-200 q kərə yağı
0.5 banka qatılaşdırılmış süd (az və ya çox tələb oluna bilər)

Xəmiri 2-2.5 sm enində şəridlərə doğrayın.

Əvvəlcədən 170-180 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişirin. Xəmir xeyli şişməlidir.



Krem: Kərə yağı və qatılaşdırılmış südü kasaya qoyub su hamamında yağ tamam əriyənədək qaşıqla qarışdırın.



Şirin, dadlı peçenyeni xırdalayın (toz kimi olmasın).


 
Kasanı "hamam"dan götürün, bir az soyudun.



Pirojnaları kremə batırın. Krem çox isti olsa, pirojnanın üstündən axıb gedəcək, bizə isə lazımdır ki, o, pirojnanı tam əhatə eləsin. Birdəfəyə bir neçə pirojnanı kasaya qoymaq olar. İki çəngəlin köməyilə çıxarıb boşqaba düzün ki, kremin artığı axsın.


 
Sonra pirojnaları hərtərəfli peçenye ovuntuğuna batırın.



Nuş olsun!

Milli.Az
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.