Kulinariya

Mətbəx sirləri: Kəsmikli bulkalar

25 Yanvar 2015 07:00
0 Şərh     Baxış: 7 902
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən
Milli.Az yağsız, kəsmikli bulkaların hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi:

400-500 q kəsmik
2 yumurta
2 x.q. şəkər tozu
1 paket qabartma tozu
2 st. un
0,5 ç.q. duz

Kəsmik və şəkər tozunu yaxşıca qarışdırın. Yumurta əlavə edib yenə qarışdırın.

Un və qabartma tozu (sirkədə söndürülmüş 0,5 ç.q. soda da olar) əlavə edin, yoğurun.

Xəmir yumşaq olmalıdır. Onu 16 yerə bölüb kündələyin.

180 dərəcə qızdırılmış sobada 20 dəqiqə, üzəri qızaranadək bişirin.

Bu bulkaların xəmirinə provans otları, pendir, yaxud kişmiş qata, üzərinə şokoladlı qlazur çəkə, şəkər pudrası səpə bilərsiniz - hansını seçsəniz, hamısında xəmir eyni gözəllikdə, dadlı olacaq.

Nuş olsun!

Resept: vk.com/cookinder

Milli.Az
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.