Kulinariya

Mətbəx sirləri: Torağay - FOTO

19 Yanvar 2015 07:00
1 Şərh     Baxış: 6 132
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən
Milli.Az torağay formasında bulkaların hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi: 

250 ml su
1 ç.q. quru maya
0.5 st. şəkər tozu
1 ç.q. vanilli şəkər
1 ç.q. duz
1/4 st bitki yağı
3 st. un

kişmiş (bəzək)
bal (üzərinə)

Kişmiş və bal xaricində göstərilən ərzaqdan xəmir yoğurun. 1,5-2 saat isti yerdə saxlayın.

Hazır xəmiri 8 yerə bölün.

Hər kündəni 15 sm uzunluqda jqut halına salın. Onu düyünləyərək bir hissəsini quş başına bənzədin.

Kişmişi bir neçə yerə bölüb "göz" əvəzi "başa" bərkidin. 



Yaxud şəkildə göstərilən digər qaydadan istifadə edin.



"Torağayları" siniyə düzüb isti yerə qoyun. Gələndən sonra üzərinə bal çəkib 180 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə bişirin.

Bişmiş bulkaları taxta lövhənin üzərinə qoyun. Azca su səpin, üzərinə dəsmal çəkib 10-15 dəqiqə saxlayın.




Nuş olsun! 

Resept: vk.com/vk_cook

Milli.Az
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.