Kulinariya

Mətbəx sirləri: Marinə edilmiş çuğundur - FOTO

26 Avqust 2014 07:00
1 Şərh     Baxış: 2 921
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən
Milli.Az povar.ru-ya istinadən marinə edilmiş çuğundurun hazırlanma qaydasını təqdim edir

Marinə edilmiş çuğundur müxtəlif salatlar, həmçinin borş üçün əla inqredientdir.

Tərkibi:


1 kq çuğundur
200 ml sirkə
1 ç.q. duz
25 q şəkər tozu
5 ədəd dənəvər qara istiot
1 ədəd dəfnə yarpağı
30 q qıtığotu kökü
3 ədəd mixək
2 ədəd çili istiotu
1 budaq darçın

Çuğunduru yuyun. Qazana yığıb üzərinə su tökün, tam hazır olanadək bişirin.



Hazır olub-olmadığını bıçaqla yoxlayın: bıçağa taxıb qaldırın, əgər asanlıqla sürüşüb düşürsə, demək, hazırdır.

Çuğundurun suyunu süzün. Çuğunduru otaq temperaturunadək soyudun.



Marinad: 1 litr suya sirkə və reseptdəki digər ərzaqları (çuğundurdan başqa) əlavə edin. Ocağın üstünə qoyun, qaynara düşəndə götürün. Otaq temperaturunadək soyudun.



Çuğunduru ürəyiniz istəyən qaydada (ya kubik - salat üçün, ya da saman kimi - borş üçün) doğrayın.



Təmiz bankalara yığın. Qapağını bağlayın. Soyuq, quru yerdə saxlayın.



Artıq bir sutka sonra yemək olar.



Nuş olsun!

Milli.Az
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.