Tərkibi (20 ədəd):Milli.Az sofra.com.tr-yə istinadən "almaz" qurabiyənin hazırlanma qaydasını təqdim edir
225 q otaq temperaturunda kərə yağı
1,5 st. şəkər pudrası
2 yumurtanın sarısı
2 x.q. qaymaq
2 st. un
0,5 st. kakao
1 paket vanil
1 çimdik duz
üzərinə:
1 st. şəkər tozu
şokoladlı sous:
120 q "Bitter" şokoladı
1 x.q. kərə yağı
3 x.q. bal
3 x.q. qaymaq
Xəmir: kərə yağı ilə şəkər pudrasını çalın. Yumurta sarılarını əlavə edib qarışdırın. Qaymaq, un, kakao, vanil, duz əlavə edərək qarışdırın.
Xəmirdən qoz boyda parçalar ayırıb kündələr tutun. Şəkər tozuna batırıb yağlanmış formaya düzün. Ortalarında barmağınızla oyuq açın.
Əvvəlcədən 175 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin. Sobadan çıxarıb soyudun.
Şokoladlı sous: şokoladı yağla birlikdə su hamamında əridin. Ocağı söndürdükdən sonra bal və qaymağı əlavə edib qarışdırın. Konditer şprisinə doldurub soyumuş qurabiyələrin içini doldurun.
Nuş olsun!
Milli.Az